Chodov
Městská knihovna Chodov
Staroměstská 55
Pátek 15:00 - 17:00
???
Sokolov
Dům dětí a mládeže Sokolov
Spartakiádní 1937
Pondělí 15:00 - 17:00
mathfes_at_seznam.cz
Obchodní partner
MysticShop

neděle 3. srpna 2014

D&D Adventurers League: Stručný výtah

Úplné znění zde.

Co je k hraní potřeba:
D&D Basic Rules (český překlad) nebo pokročilé tištěné produkty, osobní deník postavy (libovolný) a zápisník dobrodružství (rozdává organizátor), DCI číslo.

Postava:
Začíná se s postavou úrovně 1 vytvořenou dle Basic Rules nebo Player's Handbook (vychází 19. srpna).
Dobrodružství je zasazeno do světa Forgotten Realms, pročež jsou kněžím (Cleric) dovoleny pouze tamější božstva.
Hodnoty Vlastností (Ability Scores) nelze určovat kostkami. Použijte buď standardní sestavu (15, 14, 13, 12, 10, 8) nebo point-buy (viz. Basic rules).
Hráčským postavám jsou zakázána přesvědčení Chaotic Evil a Neutral Evil. Přesvědčení Lawful Evil smějí mít jenom členové Aliance lordů a Zentarim (viz. níže).
Můžete (ale nemusíte) hrát jako člen jedné z frakcí: Harfeníci, Řád rukavice, Smaragdová enkláva, Aliance lordů a Zentarim. Info z odkazů je asi lehce zastaralé, znaky jsou určitě (info které potřebujete ke hře je v původním dokumentu na stranách 16-18). Jedna postava smí být členem nejvýše jedné frakce. Mějte na paměti, že během dobrodružství se členové znepřátelených frakcí mohou různě postrkovat, ale nemělo by to přerůst v záškodnictví!
Vybavení můžete nabrat buď na základě povolání (Class) + zázemí (Background), nebo nakoupit s maximem zlata vašeho povolání.
Vyplnění zápisníku dobrodružství s vámi projde organizátor.

Před a během dobrodružství:
Na začátku hraní představte sebe a svoji postavu v rozumné míře detailu, aby ostatní věděli co očekávat. připravte si všechny materiály co budete potřebovat (deníky, kostky, tužky, ověřte že máte vybraná kouzla).
Během hry se snažte být ohleduplní ke spoluhráčům, poslouchejte a dělejte si poznámky, a poskytujte informace kdykoli je DM vyžádá.

Odpočinek:
Krom běžných druhů odpočinku může vaše postava trénovat (pokud máte příliš málo XP a družina vám utekla) nebo se věnovat aktivitám specifických pro vaši frakci/dobrodružství.

Kouzelné předměty:
Kouzelné předměty jsou poměrně vzácné. Družina sama rozhoduje, komu takový předmět svěřit. Postava jej pak uvede do zápisníku. Výjimkou jsou dočasné kouzelné předměty (lektvary, svitky).

Vyšší úrovně:
Na životy se nikdy nehází. Použijte pevnou hodnotu uvedenou u povolání.
Na úrovni 1-4 je možné postavy "přestavět" - změnit v rámci daném příběhem cokoli vyjma jména a vybavení. Pokud změníte frakci, vaše reputace v nové je nastavena na 0.

Různé:
Braní cizích kostek bez dovolení je porušení pravidel chování a může vyústit v ban.
Postavy v tomto příběhu nemohou používat případné nové možnosti z nových produktů (povolena jsou jenom Basic Rules a PHB).
Nelze vyrábět magické předměty. Lze je měnit, i mezi postavami jednoho hráče, nicméně výměna podléhá určitým pravidlům.
"Jen hraju svojí postavu" není dostatečná omluva chování, které jakýmkoli způsobem poškozuje ostatní hráče, resp. postavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat