Chodov
Městská knihovna Chodov
Staroměstská 55
Pátek 15:00 - 17:00
???
Sokolov
Dům dětí a mládeže Sokolov
Spartakiádní 1937
Pondělí 15:00 - 17:00
mathfes_at_seznam.cz
Obchodní partner
MysticShop

neděle 29. ledna 2012

Plán akcí na únor 2012

Magic: the Gathering

  • DKA Launch Party draft: 4. 2. 2012 od 9:00 v kavárně Fantazie Cheb (ulice Kamenná, čp 3). Zápisné 220 Kč (nečlenové), nebo 70 Kč (členové). Každý předregistrovaný hráč DKA prerelease v Sokolově má 70 Kč slevu. Ceny promo Mondronen Shaman, rare karty z backdraftu.
  • Allcommon Modern: 11. 2. 2012 od 9:00 v Městské knihovně Chodov. Zápisné 30 Kč (členové*), nebo 50 Kč (nečlenové*). Ceny 1/2 boosteru na hráče + proma.
    • NOVÁČCI: Pokud je tohle váš první turnaj, můžete jako základ svého balíčku použít half-deck. Pokud nemáte dost karet na doplnění balíčku do 60 karet, dostanete nějaké karty od klubu. Navíc máte VSTUP ZDARMA.
    * Ceny tohoto turnaje nejsou ovlivněny novými druhy členství.
  • Valentýnský 2HG draft: se přesouvá na květen.
  • Standard: 18. 2. 2012 od 9:00 v kavárně Fantazie v Chebu. Zápisné 50 Kč. Ceny 1/2 boosteru na hráče + proma.
  • DKA Game Day: 25. 2. 2012 od 9:00 v Městské knihovně Chodov. Formát Standard. Zápisné 80/75/65 Kč. Ceny 1 booster/hráč + proma Zombie Apocalypse a Strangleroot Geist.
Dungeons & Dragons
D&D Encounters 7: Beyond the Crystal Cave pokračují i v únoru. Více info na mathfes@seznam.cz.

Pokémon TCG
PTCG lze hrát na schůzkách v Sokolově. Více info na mathfes@seznam.cz.

18 komentářů:

  1. Backdraft nechceme

    OdpovědětVymazat
  2. O tom se budu bavit, pokud se objeví dobré argumenty proč ne. Něco k tomu proč jo nahodím ve středu.

    OdpovědětVymazat
  3. bez backdaftu nemá draft smysl, berte to tak

    OdpovědětVymazat
  4. Zdar, taky přispěju troškou do mlýna: proč backdraft ne.

    Jsem rád že chodí ta troška lidí do Chebu vůbec hrát z těch co byly na modernu se pravidelně ukazujou tak 2-3 ( když náhodu ne aspoň mi daj vědět že nedorazí ). Odhaduji že se tu rozdalo cca nějakých 20 halfdecků, ale na aktivitě a zájmu lidí se to neprojevilo. Draft bez backdraftu je svým spůsobem podpora činosti.

    Názorný příklad je kamarád z dědiny kterého jsem zasvětil do hry. Říkám mu: Bude turnaj v ten den a tolik hodin. Odpověd: jo super, vezmeš mě sebou? Říkám : Není problém, ale bude draft s backdraftem. On: Co to je backdraft? Po kratším vysvětlení následovala hromada nepublikovatelných výrazů... V podstatě borec ( nováček ) přide na turnaj cvakne dvě kilča, bude mít kliku a vytáhne Sorina, Lilianu nebo jakoukoliv jinou dražší kartu 500 kč+ a pak ho jen tak odevzdá do pricepoolu? Já ti zaručuju že tenhle člověk už na žádnej turnaj nepřijde. A co si budem říkat v Chebu je nás pořád málo, sice plánuju udělat menší propagaci na vlastní náklady, ale ta proběhne nejdříve za 3 týdny až budu mít auto v cajku.

    Blackwidoww

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se na to takhle:
      - Dobrý hráč dá 200, najde karty za 20, díky svým schopnostem vyhraje, ale nic z toho nemá.
      - Kdokoli může dát 200, rozbalit karty za 2000, sbalit se a odejít.

      Backdraft podporuje "sport" a dává lidem motivaci se snažit hrát pořádně. Jasně, skilleři pak dostanou nejlep karty, ale ten čas a píli co tomu věnovali? Co s tím?

      V draftu má každý víceméně stejné výchozí šance mít dobrý karty. Jak je seskládá je věc dovednosti, kterou se současnými možnostmi není problém natrénovat (třeba na netu), aniž bys na to vynakládal extra prostředky.

      Odstraněním backdraftu trestáš lidi, kteří se rozhodli "dobře vybrat" pro svůj deck, místo aby vzali kartu s červeným/zlatým symbolem a poslali dál.

      Co se nováčků týče, tahle akce pro ně není. Nejdřív beztak potřebuješ mít dobrou základnu lidí, co ti pomůžou ty nový natáhnout a urdžet. Co se tvýho kamaráda týče, pokud je to ten co pilotoval tvý upíry, myslim, že ten na draft zralej je a neměl by mít problém se slušně umístit. A nabrat v backdraftu dobrý Rka.

      Abych to uzavřel, v mnou pořádaných turnajích backdraft bude. Asi ho zatím odstraním z 2HG, kde to přecejen funguje trochu jinak, dokud si na ten formát trochu nezvykneme. Drafty na který jen poskytnu boostery se můžou řešit jakkoli.

      Vymazat
  5. Co se nováčků týče, tahle akce pro ně není. Nejdřív beztak potřebuješ mít dobrou základnu lidí, co ti pomůžou ty nový natáhnout a urdžet. Co se tvýho kamaráda týče, pokud je to ten co pilotoval tvý upíry, myslim, že ten na draft zralej je a neměl by mít problém se slušně umístit. A nabrat v backdraftu dobrý Rka.

    Jestli ktomu mohu neco rici ano Dan mi pujcil sve upiry ale ty hry sem vyhraval diky svym kartam protoze mi malokdy sly na ruku jeho upiri takze to pate misto co jsem obsadil sem obsadil hlavne diky svym kartam .Za druhe furt sem novacek Dan mi hodne toho jeste vysvetluje co a jak funguje pojmy ktere ve hre plati atd. momentalne sem rad ze mam 80 karet z 60 mam balik a z 20 pridavam podle toho jak chci hrat takze mam uplne prd sem rad za kazdou kartu ktera mi posili balicek ani na vymenu skoro nic nemam a ted si vem prijdu tam dam tech 200 kc a budu mit stesti na karty ktere mi zvednou uroven baliku jelikoz nemam takove zkusenosti abych na draftu slozil nejaky balik co by mohl vyhrat tak se neumistim a budu muset dat z ruky karty ktere by mi pomohly se dale rozvijet a vylepsovat muj osobni balicek nemuzu si dovolit rvat penize neustale do novych karet proste to nejde takze za me osobne ja se tedy nezucastnim vytahnout si Lilianu nebo Sorina pro me jako pro hrace cerne byrvy by byl orgasmus pomalu a rozhodne bech se tech karet nevzdal takze misto toho abych tam narusoval moralku a nebo tim urazil ostatni hrace se radsi nezucastnim prijdu tam abych si zahral jen for fan kdyz se nekdo tam bude nudit a vemu si svuj balicek ale abych rozdaval karty jentak to neni nic pro me

    OdpovědětVymazat
  6. jen jeste dodam kdybych se tam umistil a mel nikomu vzit kartu to bych ja neudelal nato nemam povahu takze tento styl hrani ja nepodporuji ferove vymenit za jinou to ano ale brat nekomu boost to ne kdyz mel stastnou ruku tak proc by si ji nemel nechat toto je spis pro hrace kteri si tu ztratu karet muzou dovolit aniz by jim to zasahlo do herniho stylu budoucich turnaju kde budem hrat se svymi baliky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem si rozbalil kartu, kterou jsem chtěl, a poprosil lidi přede mnou, aby mi jí při backdraftu nechali, stalo se. Magic je společenská hra. A interakce se spoluhráči nemusí končit po zápase.

      Pokud chcete réro, protože je silný/drahý, dokažte, že si ho zasloužíte a vyhrajte ho! Pokud chcete nějakou vaší srdcovku, domluvte se, s počtem R-ek v ISD bloku jedou při backdraftu 3-4 kola! A i kdyby vam ho někdo sebral, ještě pořád se dá vyměnit.

      Vymazat
  7. aaaa flame power :D

    Blackwidoww

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, když mi někdo dá k hlavě plamenomet, tak se sehnu. Ale pořád stojim na svym. Dokud na mně někdo nezačne páchat násilí, na LP ten backdraft prostě bude.

      Vymazat
  8. jde o to kdo ho vymeni a zaco kdyz nemas scim menit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mění se i za Karla IV. nebo Jana Amose, když na to přijde.

      PS nic ti nebrání si prostě ty boostery koupit. Réra ti zůstanou a poměníš commony a Učka. A pokud si mermomocí chceš s těma kartama co rozbalíš zahrát, můžeme pro tě a tobě podobné uspořádat Minimastera. Stačí říct.)

      Vymazat
  9. Už to snad stačilo, padly oba názory proč ano a proč ne. vždycky se človek může sebrat a odejít. Tím bych tuhle debatu ukončil než se začnem navzájem osočovat a urážet, což není na místě.

    Blackwidoww

    OdpovědětVymazat
  10. no nic ja svuj nazor rekl byl bych rad kdybys poradal turnaje kde si zahrajou vsichni a hlavne kde se hraje se svyma balikama draft je jen pro urcitou skupinku lidi.A draft jako takovej mi nic nerika a backdraft uz vubec ne v mych ocich jeto jen okradany hracu kteri nejsou na takove urovni jako ti co to hrajou nekolik let a jak sem rekl a je jim jedno zda o ty karty prijdou nebo ne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože neznám přesnou situaci v Chebu, nemůžu volit optimální styl turnaje. Hra s vlastním balíkem není problém zorganizovat, ale pro Launch party preferuji draft, protože potřebuji prodat boostery a lidi chtějí hrát s novou sadou (resp. by měli, proto launch party.)

      Vymazat
  11. Jinak dostal sem info ze se copy centrum rusi mas uz nejake plany Mates co a jak do budoucna kde se budou vyzvedavat prvni balicky pro zacatecniky a kupovat boostery ptam se nato hlavne kvuli tomu ze planuje zacit hrat i moje sestra s bratrem a nemaj nic scim by mohly zacit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Half-decky bude možný nabrat v místě kde se hraje, boostery na prodej budou na všech akcích se mnou, později jich část předeleguju do rukou Dana a Kuby, tedy vedoucích lig v Chebu a Chodově. Vždycky je možné nakoupit je na akcích. A momentálně připravuju akci pro nováčky, kde budu rozdávat IntroPacky.

      Vymazat
  12. Já souhlasím s mathfesem a jsem také pro Backdrafty, karty pak nebudou mizet z oběhu kvůli své cennosti, ale lidi se budou soustředit opravdu jen na postavení dobrého balíku.

    Dominik S.

    OdpovědětVymazat