Chodov
Městská knihovna Chodov
Staroměstská 55
Pátek 15:00 - 17:00
???
Sokolov
Dům dětí a mládeže Sokolov
Spartakiádní 1937
Pondělí 15:00 - 17:00
mathfes_at_seznam.cz
Obchodní partner
MysticShop

sobota 5. listopadu 2011

Report: Jak jsem nedobyl Plzeň

Jak jsem nedobyl Plzeň


Je 7:00 neděle ráno 30. října 2011 právě usedám do auta a přede mnou je dvouhodinová cesta do Plzně. Cíl: účast na GAME DAY „ INNISTRAD.“ Cesta  proběhla za minimálního provozu a až do Stříbra perfektní viditelnost. Pak sedla mlha že i ptáci by chodili pěšky. Na kopci za Stříbrem jsem se nestihl vyhnout díře na silnici (menší past na mamuta ), což se ukázalo později že nebylo bez následků.  Vybaven dobrou náladou a mapou Plzně snadno nalézám v Plzni Budilovu ulici a v ní restauraci „U Kohoutů“ kde se ona akce má konat. Mým skromným cílem je sesbírat maximum zkušeností, dojmů a neuříznut si jako absolutní nováček moc velkou ostudu.  Beru za kliku. Chodba. Putyka. Rychlý dotaz na obsluhu jestli jsem tu vůbec správně mě posílá kamsi dozadu do salonku. Za stolem sedí brýlatý chlapík značně prostorově výrazný u kterého jsem se zaregistroval a zeptal na pár organizačních věcí. Nakonec se nás sešlo 19. Různého věku. Od dítek školou povinných až po zasloužilé tatíky od rodin.  Většina z Plzně nebo okolí, Jeden z Prahy a z Berouna a já z Chebu. ( Třebeň )
Po ukončení prezentace organizátor rozhodl že se bude hrát na 5 kol bez top 8 a zároveň se omluvil ze nemá slibované promotion karty (  Diregraf Ghoul   a Elite Inquisitor ) jelikož nedorazily a prý je rozešle poštou jakmile je bude mít. ( přišla ve středu )

1. kolo

začínám se 3 zeměmi na ruce a nechávám, soupeř nebyl spokojen a mulliganuje až na 4! Karty. Vyhrál jsem hod kostkou. Začínám swampou a následuje Despise. Vyšel na prázdno. Žádnou bytost ani planeswalkera na ruce neměl. Zato ale vím že hraje černo červenou jako já.  V dalších dvouch kolech můj interloper zdatně nahlodává soupeře. Vzápětí je sestřelen dismembrem. Několik dalších kol pokračuje rychlá výměna potvor až do situace kdy mam na stole pouze  Child of Night  a soupeř začíná své kolo. Stav životů já 5 a 3 poison žetony, soupeř 9 životů.  Na jeho prázdný stůl přichází Plague stinger. Následován Lashwritem equip ho sice stojí 4 životy a já v dálce slyším umíráček…. Malý stinger 1/1 rázem vyrostl do nepříjemných 8/8. Nemám na ruce ničení. V dalším kole mě tohle montrum projede. Konec. Odveta se nesla v podobném duchu jen to bylo o něco rychleší.
První kolo prohrávám 0:2

2. kolo

Opět vyhrávám hod kostkou. Ke své smůle zjišťuji že opět hraji proti infectu, tentokrát monoblack. Aby toho štěstí nebylo málo vůbec nechodí karty. Začínám s krysou, pokračuje interloper. Soupeřova hra se omezuje jen na countrování mých bytostí až v 7 kole se objevuje Skithiryx, the Blight Dragon. Tři rychlé průlety a je konec. Na druhou hru použiji sidepoard. Vyndávám pár červených které se ukázaly jako neužitečné a přidávám více ničení. Nepomohlo to. Opět  0:2

V mezičase pozoruji ostatní a zhruba polovina hraje monoblack infect, vidím gobliní  fritku, 2 wolf rampy,  UW kontrol a bílé humany.

3. kolo

Narážím na wolf rampu. Neskutečně odporná záležitost. Než se stihnu rozkoukat je po všem. Sideboard – červený ven ničení dovnitř. Asi se ten nade mnou slitoval a soupeřovy vůbec nechodily karty klíčovou zemi Kessig Wolf Run odstraňuji Ghost Qarterou. Dávám na stůl Sorina. V dalším kole soupeř jen bezradně sleduje jak Sorin sundává jeho dosud nedotknuté životy na 10 a Sorin's Vengence ukončuje hru v můj prospěch. Stav 1:1  Třetí hra se protahuje přes časový limit a po 5 nastavených kolek má soupeř o pouhé 2 životy více než já. Škoda….
2:1

Náladu z mizerných výsledků mi spravuje výborný gulášek s knedlíkem a v hlavě uzrává plán co postavit na příští turnaj. ( ďábelský škleb – nemám pro to smajlík )

4. kolo

Ke vší smůle opět infect. Fakt mi dneska není přáno.
0:2

5. kolo

Mě počítač nevylosoval a dostávám BYE. Sleduji pěkný souboj humani / goblini, ale jsem vyrušen organizátorem, který vyzvídá jak se to hraje u nás.

Po 5 kolech vyhlášeny výsledky a k mému nesmírnému překvapení nejsem poslední ale jen 18. První tři místa nakonec obsadili domácí.  Nicméně spokojenost protože plán jsem splnil. Zúčastnil se, nabral dojmy a navázal užitečné kontakty. Čas vyrazit k domovu.
Vymotal jsem se  z města a za skoro tmy a prázdné silnici jsem šlápnul do plynu. Sotva sem překročil hranici 100 km / h se i  autíčko rozklepalo hůř než stará V3S. Zastavuji. Obcházím a kontroluji / dotahuji kola až zjišťuji chybějící závaží na zadním kole. Hned jsem si vzpomeň na toho „mamuta“ ve Stříbře. Domů se tedy ploužím max 90-kou.

U dalšího reportu někdy příště.

Daniel Franček

Žádné komentáře:

Okomentovat